top of page

Sommar

Sommaren i Slagnäs börjar i juni och pågår till mitten av augusti. Det är också en kort sommarsäsong, men det kan vara ganska varmt ibland. Beroende på år finns det mer eller mindre myggor. I juli och augusti kan du bada i sjöar och floder, men vattentemperaturerna är fortfarande ganska blygsamma.

DJI_0085_1280x853 (2).jpg

Midnattssolen

Solen kallas midnattssolen när den fortfarande är synlig ovanför horisonten i områden norr om polcirkeln på sommaren, även vid tiden för den lägsta punkten i sin dagliga bana på himlen (midnatt). Sommarsolståndet är den 21 juni. Vid polcirkeln är solen synlig 24 timmar om dygnet från 12 juni till 1 juli. Slagnäs ligger strax söder om polcirkeln, så midnattssolen syns även från de omgivande bergen. Den 21 juni syns inte solen ovanför horisonten i Slagnäs på hela 52 minuter – soluppgången är 01:15 och solnedgången är 12:23.

Fiske

På sommaren är fiske en mycket populär folksport. Många turister kommer specifikt för att fiska i de lokala vattnen. Med rätt utrustning och lite tålamod får alla sina pengar här. Några av de mest populära fiskarna här är harr, öring, röding, gädda, abborre och lax. I Norrbottens län är de vanligaste fiskarna harr, lax, öring och rödding.

DJI_0021.jpg
bottom of page